Reiser


 

Bli med til Oberammergau i 2020!

 

Du inviteres til reise- og opplevelsesfellesskap i den katolske tro.

For over 380 år siden, da pesten herjet i Europa, inngikk beboerne i Oberammergau en pakt med Vår Herre for å slippe unna pesten. De ville oppføre et spill til minne om Herrens lidelse hvert tiende år, hvis de fikk slippe pesten.

Så fra 1634 har de trofast oppført sitt berømte spill hvert 10.år.

Dette spillet ble sist oppført i juli 2010, og da var vi tilstede. Neste gang blir i juli 2020, og vi blir med igjen!

Foruten hovedmålet, som er pasjonsspillet i Oberammergau, skal vi oppleve naturskjønne Bayern og Østerrike. Vi besøker kloster Ettal, idylliske Linderhof slott, vandrer rundt i landsbyer og i gamlebyen i Innsbruck. Vi prøver også å ta veien om valfartskirken i Wies og mye mer.

Reiseleder er Ellen Wergeland, bosatt i Porsgrunn. I en årrekke har hun arrangert og ledet pilegrimsreiser bl.a til Assisi, Oberammergau, Roma og en rekke andre steder.

Reisen til Oberammergau vil finne sted 7. juli 2020, og den vil strekke seg over 9 dager og koste ca. 15900 kroner pr. person med halvpensjon.

Er du interessert i å delta eller har spørsmål, kontakt: 
ellen.wergeland@gmail.com
lillehammer.katolsk.no (p. Reidar J D I Voith på mail)

 

Pasjonsspillet i Oberammergau

Spillet dreier seg om Jesus lidelse og død. Det er fremdeles bare amatører, f.eks. bønder og treskjærere, som er medvirkende. Likevel er det en av teaterhistoriens største suksesser.

Til å begynne med var det kun en forestilling foran kirken. Sist var det 102 oppføringer i det stor pasjonsspillteateret, med plass til nesten 5000 mennesker. Oberammergau har ca. 5300 innbyggere. Omtrent 2000 av dem er med i spillet, gamle som unge!

Dette er et felles løft for hele den lille alpebyen. Mennene lar hår og skjegg vokse i årene før spillet. Presten blir skuespiller og få giftemål f.eks. lar seg gjennomføre i denne fem månders perioden.

De 18 hovedrollene har dobbelbesetning. Det er både en fysisk og psykisk påkjenning og gjennomgå lidelseshistorien flere ganger pr uke.

Spillet varer i omlag 6 ½ time. Det veksler mellom korets sang,”levende bilder” fra GT og selve Jesus lidelseshistorie.

En sterk og fantastisk oppføring du aldri har opplevd maken til og husk det er 10 år til neste gang!

 

Program for 9 dagers tur til Pasjonsspillet i Oberammergau og Østerrike

ET SAMARBEID MED «VÅR FRUE KIRKE», PORSGRUNN OG «MARIAKIRKEN», LILLEHAMMER

Tirsdag 7.7.     Larvik kl. 08.00 – Hirtshals – Celle Intercity Hotel. En vakker, gammel by i bindingsverkstil

Avreise Porsgrunn kl. 06.30, Larvik kl. 07.00

Onsdag 8.7.     Celle – Oberammergau. Treskjærerbyen ligger syd i Bayern. I Oberammergau er det trangt om plassen og man blir vanligvis delt opp i grupper og kjørt til forskjellige landsbyer i nærheten. Men kanskje kan det bli tid til en liten vandretur rundt i dette spesielle og vakre stedet med sine utrolige veggmalerier.

Torsdag 9.7.    Vi starter med en liten utflukt til Grasvangtal hvor vi går gjennom parkanlegget og til det lille, idylliske slottet Linderhof. Det var Kong Ludvig 2.’s favoritt slott.

I dag er det Pasjonsspill – turens høydepunkt! Det begynner kl. 14.30-17.00, fortsetter kl. 20.00-22.30. I pausen spiser vi middag som er inkludert og får tid til å vandre litt rundt.

Fredag 10.7.    Så går turen videre til Stumm, Hotel zum Pinzger i Østerrike. Det er en kort og vakker etappe i dag, derfor gjør vi flere stopp på veien. Vi passerer det vakre klosteranlegget Ettal som vi skal se litt nærmere på. Her kan man også få kjøpt klosterlikør av munkene. Videre går turen forbi Garmich-Partenkirchen, men vi stopper antagelig i Mittenwald eller Seefeld. I Stumm skal vi ligge på et koselige familiedrevet hotell. Det har en stille og idyllisk beliggenhet i landsbyen Stumm i Zillerdalen. Her skal vi være i tre netter og får tid til å fordøye de mektige inntrykkene fra pasjonsspillet.

Lørdag 11.7.   I dag tar vi en utflukt til vakre Innsbruck for å vandre rundt i gamlebyen og suge inn atmosfæren. Rett utenfor sentrum ligger den berømte hoppbakken og det storslagne Rundmaleriet, til minne om slaget ved Bergisel. På tilbaketuren stikker vi innom Swarovskis Kristallverden. Det er en av Østerrikes 10 mest besøkte turistattraksjoner. Bestående av besøkssenter, en park, museum og butikk også selvfølgelig.

Søndag 12.7.   Jeg anbefaler å ta den smalsporede jernbanen til Mayerhofen, det viktigste stedet i dalen Zillertal, Tirol. Et sjarmerende tettsted med Tyroler hus, blomster og smale gater. Her kan vi ta heis opp på fjellet hvor det er fantastiske flotte vandrestier/veier og en utrolig utsikt.

Mandag 13.7. Stumm – Kassel. Nå vender vi hjemover og overnatter i Kassel. Byen er bl.a. kjent p.g.a. brødrene Grimm, men også den moderne kunstutstillinger «Documenta».

Tirsdag 14.7.   Kassel – Kolding. Dagens etappe går til Danmark. I Kolding ligger det tidligere kongelige slottet Koldinghus fra 1200-tallet, som i dag er et museum. St. Nicolai kirka av stein er en av de eldste i Danmark, også bygd på 1200-tallet.

Onsdag 15.7.   Kolding – Hirtshals.  Ferga går kl. 12:45

 

 

Tidspunkt for messer og tidebønner kommer vi tilbake til.

Pris v/40 betalende kr. 15.900

Begrenset antall plasser! Jeg kan skaffe maks 50 plasser. Nå har vi 27 deltakere.

Pris ca. kr 15.900 i dobbelt rom. Enkeltromstillegg kr. 2.700

Obs! Det kan komme et tillegg på drøye 300 kr når vi får de endelige summene av bl.a. hoteller og ferger. Vi har imidlertid langt inn et ekstra måltid også.

Inkludert: Bussreisen med utflukter, 2 ferjer, 8 overnattinger i dobbelt rom med 9 frokoster, 8 middager, pasjonsspill billetter, guide og egen pater med på hele turen.

Er du interessert i å delta eller har spørsmål, kontakt: 
ellen.wergeland@gmail.com
lillehammer.katolsk.no (p. Reidar J D I Voith på mail)