Leter du etter meningen med livet? Vet du hva du tror på? Hva er egentlig lykke og kjærlighet? Hvis det i det hele tatt er en sjanse for at det finnes en Gud, vil du finne det ut? Ønsker du å finne svaret på noen av disse spørsmålene så er kursserien Sycamore noe for deg!

Sycamore er et uformelt kurs om den kristne tro og dens relevans for livet i dag. Episodene vil gi deg muligheten til å møte andre mennesker, dele ideer, utforske din tro og tenke over spørsmål som virkelig betyr noe. 

Sycamore begynte på Newman House University Chaplaincy i sentrum av London. Siden har prosjektet vokst til en ressurs som brukes over hele verden. Fr. Stephen Wang er ansvarlig for (og hovedperson i) filmene, og materialet er anbefalt av alle de norske biskopene; biskop Berslav Grgić, biskop Erik Varden og biskop Bernt Eidsvig.

 Hver kursdel i Sycamore består av en kort film og tid til samtale eller egen refleksjon. Episodene er engasjerende, tankevekkende og tilgjengelige for alle med liten eller ingen religiøs bakgrunn. Filmene utforsker rikdommen i den kristne tradisjonen fra et katolsk perspektiv, og binder det kristne kjernebudskapet sammen med et innblikk i det sakramentale liv og moralsk livsførsel. De appellerer til folk fra forskjellige kristne tradisjoner og bakgrunner.

Filmene presenteres av pastor Stephen Wang, en katolsk prest med mye undervisningserfaring og mediekunnskap. I løpet av episodene får du også se intervjuer med folk på gaten og vitnesbyrd fra vanlige kristne. Sycamore har i alt 20 episoder.