Aina Villanger:
Om Baugeid

Baugeid Dagsdatter var datter til lendmann og jorsalfarer Dag Eilivsson på storgården Bratsberg ved Gjerpen. Da Dag grunnla Gimsøy nonnekloster etter korsferden i 1111, ble Baugeid den første abbedissen. Rundt det lille vi faktisk vet om Baugeid Dagsdatter — en halv setning hos Snorre — har Aina Villanger ved hjelp av  ulike kilder skapt et fascinerende bilde av Baugeid og hennes tid i «Baugeids bok», som utkom på Oktober forlag i fjor.

Aina Villanger, norsk forfatter, født i Skien i 1979. Hun debuterte i 2012 med langsang, en subjektiv og energisk skapelsesberetning i diktform, som fikk strålende mottakelse. Villanger er blant annet utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og Universitetet i Oslo. Baugeids bok (2017) er hennes andre utgivelse.

I menighetssalen onsdag 21. februar kl. 19:00. Inngang kr. 100 inkl. lettere bevertning.