55 vietnamesisk-språklige norske katolikker fra hele Sør-Norge – under pater Josephs ledelse – tilbragte i slutten av juni ni dager i Frankrike, med Lourdes som det viktigste reisemål, og med retretter og kontemplasjon som viktige innslag under reisen.

Pater Joseph arrangerer årlige pilegrimsreiser til viktige mål i katolsk trosliv. I år Lourdes. Underveis ble det tid til besøk i andre viktige kirkebygg og pilegrimsmål som Bernadettes gravsted. I tillegg besøkte gruppen et retrett-senter, viet alle katolske sognepresters skytshelgen, Den hellige Johannes Maria Vianney.  
I tillegg var Paris, Lyon, Nice og filmbyen Cannes hyggelige stopp underveis.

Pater Joseph – ytterst til høyre – i spissen for norske pilegrimer, deriblant flere fra vår menighet, under prosesjonen i Lourdes.

Lourdes var opprinnelig en liten handelsby ved foten av Pyreneene. Borgen som stiger opp fra sentrum av byen, var lenge det eneste viktige. Men etter at Den hellige Bernadette i 1858 hadde et syn Jomfru Maria, har Lourdes blitt forvanlet til et viktig pilegrimsmål.  
I dag har byen under 16 000 innbyggere, men tar imot omkring 5 millioner pilegrimer og turister hvert år. Lourdes er den byen i Frankrike med flest hoteller etter Paris, med nærmere 300 overnattingssteder.

Og pater Joseph lover flere reiser mot pilegrimsmål. Nå planlegger han dessuten en reise til Israel, primært for medlemmer av vårt sogn – tilknyttet Vår Frue Kirke i Porsgrunn.

Vi kommer tilbaker med mer informasjon!