Leo Weber

Leo Laurentius Weber R.I.P.

(20.12.1932 – 12.07.2015)

 

Vår kjære organist gjennom over 60 år har gått bort.

Siden 1951 har Leo sørget for orgelmusikk i Vår Frue Kirke i Porsgrunn og det har vært en glede å jobbe sammen med ham i Vårherres vingård. Han tok aldri imot noen godtgjørelse for sin tjeneste for menigheten og fikk både kongens fortjenestemedalje i sølv og pavelig hederstegn iløpet av sin tid som organist.

Leo var kjent for sin lune humor og sin generøse personlighet. Da byens ordfører skulle overrekke fortjenestemedaljen kom det kontant fra organisten at han egentlig hadde tenkt å pensjonere seg, men siden han nå fikk medalje, kunne han nok fortsette en stund til. Det gjorde han. Og selv om han ikke spilte så ofte det siste året, var han regelmessig innom prestekontoret for en prat før han skulle øve i Kirken.

Det er et tap for menigheten å miste en person som Leo. Som organist har han ledet flere generasjonen med troende i lovsang og tilbedelse. Som julenisse på juletrefestene skapte han glede og latter. Som medhjelper for menighetens mange prester sørget han for kontinuitet i forhold til kirkens musikalske tradisjon. På tross av sin sentrale posisjon i menigheten var han ikke den som likte å få for mye oppmerksomhet for sin tjeneste for fellesskapet. Han fulgte Vår Frues eksempel og var mest komfortabel med å være i bakgrunnen.

Kjære Leo, ditt liv har vært en gave for alle som har kjent deg. Måtte din generøse sjel nå få synge sammen med alle de hellige i Guds nærvær. Hvil i fred.

p. Ragnar Leer Salvesen, sogneprest

 

Det feires requiem for Leo Weber i Vår Frue Kirke tirsdag 21. juli kl 11:30.

 

Hilsen fra p. Norbert Haunschild, tidligere sogneprest i Vår Frue menighet:

Min kjære organist Leo Weber har nu avsluttet sitt løp her på vår kjære jord og Vår Herre vil sikkert ta ham imot med stor kjærlighet. En trofast Herrens tjener har han vært på orgelkrakken gjennom mer enn 60 år. Hans familie, menigheten og orgelet var hans store livsoppgave og kjærlighet. Gjennom denne tjenesten har han også vist sin kjærlighet til menigheten og Vår Frue Kirke i Porsgrunn.

I noen år var jeg for ham hans takknemlige sogneprest og beundret hans trofasthet og lyser fred over hans minne. Måtte Gud lønne ham for alt han har gjort for menigheten og for kirken.

Jeg skal ikke glemme ham i mine bønner. Måtte han hvile i fred.

 

Nyhetsoppslag i forbindelse med tildeling av kongens fortjenestemedalje finner du her: Porsgrunn Dagblad, NRK Telemark.